Acest blog trăieşte din comunicate de presă. Fiind un spaţiu destinat promovării de evenimente care se petrec în zona Valea Prahovei, nu mă pot baza decât pe date oficiale. Nu pot să-mi dau cu părerea că s-ar putea, ar trebui, ar fi necesar să fie un eveniment, ci trebuie să dau informaţia ca atare, cu “nume şi prenume”, care să răspundă la întrebările cine, când, unde, eventual şi de ce.
M-am gândit iniţial să adun laolaltă toate evenimentele pentru mine. Să ştiu eu când se petrec, să particip la ele, să socializez, să mă distrez. Aşa că m-am abonat la toate instituţiile de cultură şi firmele de organizare de evenimente posibile din zonă, pentru a primi comunicate de presa de la ele. Acum, primesc cel puţin 3 zi, iar dacă nu-mi sunt de folos intru şi pe PrPromotion, unde găsesc mai multe. Dintr-un blog folosit strict pentru uzul personal, lumedeplastic a ajuns să aibă cel puţin 400 de cititori pe zi, care ajung aici prin diverse căutări pe google.
Când scriu pe blog mă întreb “Îi pasă cuiva de asta?”. Dacă răspunsul este “Da, multor oameni”, e ok, atunci îi dau drumul. Mereu caut să dau informaţii, nu epitete.
Iată de ce mă bazez eu pe comunicate presa.
– avantajul principal îl reprezintă comoditatea;
– reprezintă o poziţie oficială, deoarece au ca sursă o instituţie
– costuri reduse pentru colectarea informaţiei;
– sunt scurte şi la obiect
– sunt imparţiale sau aşa ar trebui şi nu lasă loc de interpretări.
Voi de unde vă procuraţi informaţiile pentru blog?