Tags


Iubesc oamenii care fac colecţii. Chiar încerc să-i încurajez. Mă fascinează perseverenţa lor şi sunt un pic invidios, deoarece eu nu reuşesc că adun mai mult de trei obiecte, când îmi pun în cap să colecţionez.
Chiar aseară am urmărit fascinat o emisiune pe TLC, în care erau prezentate cazurile a doi bărbaţi: unul obsedat de muştar, celălalt de ketchup. Aveau mii de borcane, pliculeţe, tuburi sau orice fel de recipiente ţi-ai putea imagina, cu acest condiment. Şi încă adună.
Oamenii de acest gen nu se bucură când le duci un cadou scump, ci când le duci ceva care să le sporească minunata colecţie. Uneori ei chiar atrag atenţia oaspeţilor asupra acestui lucru. Am un prieten care face asta.
Ştiind că mă plimb mult, mereu mă sună şi îmi spune să îi aduc globuri geografice. Aveam impresia că nu există decât de un fel, cu harta pământului, dar el m-a contrazis. Are o colecţie cu globuri, planete sau puzzle-uri 3D care au pe ele hărţi. Dacă vă spun că este profesor de geografie, atunci o să-i înţelegeţi pasiunea.
Până acum i-am adus două obiecte: un glob cu harta obiectivelor turistice din Londra, cumpărată de la British Museum şi un puzzle din Germania, cu harta unui sat (cu oi, iarbă, case, biserici, magazine). Ambele, foarte frumoase.
Anul acesta nu am mai fost plecat nicăieri, aşa că nu am ce să-i ofer de Crăciun. Ştiu că are aşteptări mari de la mine. Am găsit, însă, ceva potrivit pe magazinul online care dăruieşte emoţii: Borealy. Este vorba despre un set de birou cu un glob pământesc care se roteşte în jurul propriei axe, cu un efect asemănător dispozitivelor perpetuum mobile, vezi detalii in site.

set-cadou-birou-twested-base_1Set de birou Twisted Base
Setul are o bază din lemn arcuită, cu un admirabil finisaj într-o nuanţă discretă de maro-roşcat. Unul dintre capete este răsucit formând un semicerc subţiat spre extremitate, adăpostind un glob pământesc cu funcţie de perpetuum mobile.
Setul mai conţine şi un pix negru, elegant, fixat vertical într-un suport discret şi metalic, precum şi un ceas cu design original, asemănător unei busole. Cadranul alb este ilustrat cu numere romane şi formează un contrast inspirat cu rama de un negru intens. Produsul va fi livrat într-un ambalaj special, folosit pentru cadourile de lux livrate de Borealy.

Pe Borealy mai sunt şi alte obiecte decorative care conţin globuri geografice. Prin urmare, dacă nici anul viitor nu voi pleca din ţară, tot voi avea cum să-mi fericesc prietenul, dăruindu-i cadoul mult dorit!