Suntem abia la începutul lui noiembrie. Tocmai ce-am scăpat de întrebările: „Ce faci de cutremur?” „Ce porţi de Halloween?”, că au şi apărut altele: “Ce-ţi cumperi de Black Friday?” şi „Cu ce mă îmbrac de Revelion?”

Aceste două întrebări mi le-a pus nepotul meu, în vârstă de 18 ani. Mereu îi dau sfaturi privind hainele potrivite pentru diverse ocazii. Are mai multă încredere în mine decât în tatăl lui, frati-miu adică.

– Dar nu cumva te grăbeşti?

– Nu. Black Friday este pe 29 noiembrie. Trebuie să fiu pregătit pentru reduceri.

– Cum decurge pregătirea asta a ta?

– Nu este „a mea” şi nu trebuie să fii ironic! Este o procedură care trebuie urmată, pentru a putea prinde cele mai bune oferte. Doar nu crezi că voi avea răgaz atunci, în vinerea neagră, să caut, să compar, să citesc prezentări ale produselor, în timp ce alţii golesc paginile cu un singur click? Trebuie să mergi la sigur, de aceea pregătirea este cuvântul de bază. Unele magazine îşi anunţă reducerile cu câteva săptămâni sau chiar luni înainte. De aceea, zilele astea, mă abonez la newsletter-urile site-urilor care mă interesează, pentru a primi informaţii despre reduceri pe mail. Trebuie să salvez paginile în Bookmarks, pentru a avea acces direct către reduceri. Să mă înregistrez pe site-urile unde am ochit produse. Adică îmi fac cont, pentru a fi cu un pas înaintea celorlalţi, în ziua cu reduceri. Nu vreau să-mi încep ziua completând chestionare, în loc să adaug produse în coş! Trebuie să-mi fac o listă cu priorităţi şi să-mi notez preţul fără discount al produselor pe care vreau să le cumpăr, pentru a şti dacă ele chiar sunt la reducere, în acea zi. Apoi trebuie să-mi instalez un antivirus performant, deoarece, în anii trecuţi, s-au constatat mai multe tentative de fraudă, de pe site-uri fantomă. Să-ţi mai spun?

– M-ai convins deja. Se pare că se va da o luptă grea.

-Da, iar prietenii mei au început deja pregătirile. Unii cumpără cu preţ redus şi le vând apoi. E o afacere. Eu nu vreau decât să-mi cheltuiesc banii pe care i-am câştigat în vacanţa de vară, pe litoral. Iar tu mă vei ajuta să-mi aleg ţinuta pentru noaptea de Revelion de pe site-ul La Redoute, care anunţă reduceri importante de Black Friday.

– Ok, tinere. Unde vei face Revelionul?

– La Predeal, la cabana unui prieten. Deci vom sta mai mult pe afară, la foc, grătar şi artificii. Îmi trebuie un hanorac, un pulover şi o geagă.

– Dintre hanorace cel mai interesant mi se pare acesta. E potrivit unui sportiv ca tine, în ultimul an de liceu. Sincer, mi l-aş dori şi eu, dacă aş fi un pic mai tânăr. Are în compoziţie şi lână, este şi căptuşit, deci îţi va ţine de cald.
-E bun, îmi notez codul şi îl pun pe listă.
hanorac sport

O geacă potrivită pentru tăvăleala în zăpadă este aceasta de fâş, cu aspect lucios. Este modernă, călduroasă ca o plapumă şi nu foarte scumpă.
geaca neagra

Pentru un pulover de iarnă, acesta albastru mi se pare cel mai potrivit. E bun de stat în cabană, lângă şemineu, de spus poveşti sub brad, de îmbrăţişat fete… Notează-l.
pulover

– Ştii că m-ai atras atenţia cu site-ul acesta? Produsele sunt originale din Franţa, comanda se face rapid, dacă nu eşti mulţumit se face retur. Care era procedura? Îmi fac o listă cu produsele pe care le vreau, cu preţ cu tot, să văd dacă sunt reduse atunci. Îmi fac cont la ei, mă înscriu la newsletter şi primesc un cupon de reducere de 30 lei pentru prima mea comandă. Mă apuc de treabă, nu te joci cu chestiile astea.
homepage_20130604_cadouAbonează-te la newsletterul LaRedoute şi primesti cadou 30 Ron. Fii primul care află de super ofertele de Black Friday!