Tags


Gătitul. O corvoadă, pentru bărbaţi. Dar se poate transforma într-o activitate plăcută, dacă ştii cum să-i faci faţă celui mic. Copilului, adică. Eu am descoperit câteva moduri distractive, prin care să îl tin ocupat atunci când gătesc. Şi, totodată, să-l implic în activitate, dându-i sarcini uşoare şi fără riscuri.
Ieri am gătit împreună un ghiveci de legume şi a fost o experienţă care ne-a apropiat. Evident, nu a fost ca şi cum am fi jucat un fotbal sau am fi bătut nişte cuie, dar ne-am înţeles bine. Şi ne-am şi distrat.
Pentru început, m-am pregătit sufleteşte pentru mizeria care urma să se creeze. Apoi m-am asigurat că dispar din zonă obiectele ascutiţe, tigăile încinse şi porţelanurile. Când găteşti cu copiii, asta e cel mai important. Siguranţa.
DSCF9018Am scos turbo chef-ul primit de la Tupperware. Am înşirat legumele, David le-a numit pe toate, apoi eu le-am tăiat bucăţele. Am eliminat şi cuţitul din schemă şi am rămas doar eu, David şi turbo chef. Trei maeştrii.
– Ce e cutiuţa asta roşie?
– Este un tocător, care ne va ajuta cu legumele.
– Bagă-l în priză.
– Nu este electric, trebuie să tragic de o sfoară.
– De ce ar face cinvea un aparat ca acesta, care nu se bagă în priză?
– Din mai multe motive. Pentru a-l lua la un picnic, a reduce consumul de energie, pentru a rezista mai mult timp… Ştiai că acest turbo chef nu se strică niciodată?
– Nu? Şi pot eu să-l folosesc? Mami nu mă lasă să pun mâna pe robotul celălalt, când îmi face piureul de legume.
– Te las, pentru că este sigur. Închid eu capacul şi tu tragi de sfoară.
– Asta-i tot?
– Da, hai să ne uităm să vedem cum e morcovul.turbo morcov
– E bine.
– Mărunţim şi nişte pătrunjel? Niciodată nu mi-a plăcut să tai verdeaţă.
– Tăiem, că mă descurc. Tati, o să mai gătim şi altădată, că îmi cam place?
– Da, cum să nu. E mai uşor decât îmi aduceam eu aminte.
DSCF9020

Advertisements