Tags


Femeile trăiesc mai degrabă bazate pe instinct si intuitie, decât pe ratiune. Şi cele mai raţionale, mai educate şi mai sceptice, au momente în viaţă când reacţionează după cum percep ce li se întâmplă. O dorinţă se poate transforma într-un drum în viaţă. Un impuls, s-o ia la dreapta în loc de stânga, un fior care le spune că ar trebui să dea o şansă unei anumite persoane sau pur şi simplu instinctul care le dictează să facă alegeri, toate sunt de neînţeles pentru noi, bărbaţii.
Soţia mea aşa funcţionează. Are şcoală mai multă decât mine, dar ia decizii bazate pe sentimente. Presimţiri. Dar cel mai mult se ghidează după vise. Mai întâi caută o explicaţie logică, mai ales pentru visele care se repetă în mai multe nopţi. Apoi le răstălmăceşte în felul ei. Le găseşte aplicare şi legătură cu viaţa ei.
În mulţii ani de când o cunosc, cele mai frumoase vise le are despre bijuterii. Privirea ei matinală îmi spune imediat când i se întâmplă. Are un zâmbet subtil, o căutare, o aşteptare… să se întâmple ceva.

Cărţile de specialitate ne învaţă că dacă o femeie visează o bijuterie poate să simbolizeze faptul că este o persoană valoroasă, pe care cei din jur o preţuiesc ca atare.

Iar soţia mea are un ritual, după o asemenea experienţă. Schimbă lenjeria de pat şi îşi cumpără o bijuterie, care să semene cu cea din vis. Nu o interesează cele din aur sau argint, care să coste cât un salariu, ci bijuteriile-simbol, care să-i redea starea pe care a simţit-o.
Primă experienţă nu o voi uita niciodată. Acum vreo cinci ani, a visat haine împodobite cu multe bijuterii, ceea ce înseamnă că „vei avea parte de ceva foarte rar în viaţă, ţi se va intampla ceva frumos, total neprevăzut”.
calcedonie bijouxA comandat de pe Onlinebijoux un set de argint format din cercei şi pandantiv, cu piatră Calcedonie, care este numită şi “piatra sănătăţii”. Peste câteva zile a aflat că este însărcinată.
Ca o concluzie: nu te speria când visezi bijuterii! Din punct de vedere psihologic, bijuteriile din vis reprezintă faptul că eşti constient de propria valoare, eşti convins că vei reuşi ceea ce îţi propui, iar cei din jur te apreciază. Iar dacă nu crezi în aceste interpretări psihologice, tot e de bine: înseamnă că îţi doreşti o bijuterie, ceea ce nu poate fi decât o bucurie în viaţa ta!

Advertisements