Proiectul “Premiază Inovaţia” a ajuns pe 22 mai în Cluj şi pe 23 mai în Iaşi, pentru întâlniri ale studenţilor cu lumea invenţiilor. Aceste întâlniri reprezintă nişte dialoguri deschise despre inventatorii români şi inventiile lor, precum si despre impactul muncii lor asupra societăţii.

Cele două acţiuni sunt doar o parte din ceea ce compania 3M şi-a propus să facă pentru acest domeniu.
Pentru prima dată, o companie privată ale cărei origini şi dezvoltări se bazează în totalitate pe inovaţie şi invenţii – 3M România, se implică în efortul de susţinere şi promovare a inventatorilor români. Inovaţia continuă este esenţa 3M. Puţină lume ştie că inovaţiile 3M, de-a lungul a peste 100 de ani, au contribuit la succesul multor afaceri, au sporit confortul în căminele noastre şi au îmbunătăţit viaţa a milioane de oameni din intreaga lume.
Prin intermediul proiectului “Premiază inovaţia”, cei mai buni cercetători români vor avea un profil pe “wikinnovation”, un fel de enciclopedie online cu informaţii despre proiectele lor.

Unul dintre aceştia este şi Constantin Pascu, care a realizat în anul 2000, în premieră mondială, un aparat care purifică aerul în spaţiile de locuit: distruge bacteriile din aer, reţine praful şi fumul de ţigară, atmosfera devenind “ca în salină sau pe litoralul marin”. salin

La a 30-a ediţie a Salonului Internaţional al Invenţiilor, Tehnicilor şi Produselor Noi de la Geneva 1-5 MAI 2002, Purificatorul de aer Salin, invenţie a d-lui chimist Constantin Pascu, a fost premiat cu Medalia de Argint, fiind apreciat pentru ingeniozitatea ideii, pentru efectele sale benefice asupra stării generale de sănătate.

Mai multe despre inventatorii români şi invenţiile lor puteţi afla prin Campania PR3MIAZA INOVATIA.

Advertisements