Tags


imagesCADDEPGDZiua Tatalui a fost sarbatorita oficial, pentru prima data in Romania, in data de 9 mai 2010 (in a doua duminica a lunii mai din acel an).

Datele calendaristice in care se va sarbatori in anii ce vin Ziua Tatalui sunt urmatoarele: 12 mai 2013, 11 mai 2014, 10 mai 2015, 8 mai 2016, 14 mai 2017 si 13 mai 2018.

“Ziua Tatălui este dedicată taţilor responsabili, implicaţi în creşterea şi educarea propriilor copiii, care-şi iubesc copiii, fiind un prilej perfect pentru ca modelele pozitive de parinţi să fie promovate în societatea românească”, spune TATA, adăugând şi argumentul “furnizat de calendarul Organizaţiei Naţiunilor Unite, care a instituit Ziua Internaţională a Familiei”, sărbătorită în 15 mai.

“Într-o societate în care familiile monoparentale sunt tot mai numeroase, stabilirea unor date diferite pentru Ziua Tatălui şi pentru Ziua Mamei este binevenită pentru a întări principiul egalităţii de tratament şi pentru a da posibilitatea copiilor să le petreacă împreună cu fiecare părinte. Pe mapamond, cei doi părinţi sunt sărbătoriţi distinct, la date calendaristice diferite”, susţine alianţa.

Semnificația Zilei Tatălui este legată direct de poziția unui tată în familie, precum și în societate. Ziua Tatălui are o semnificație importantă deoarece ajută la recunoașterea contribuției individuale a fiecăruia dintre cei doi părinți la viața de familie în particular și la construirea societății în general.